HDS huldiging kampioenen medailles.jpg HDS jeugd met sproeier.jpg HDS Jeugd prijsuitreiking.jpg HDS Roy Jansen Veld.jpg
Jeugd
MO-14
MO14-1 - Berkel Rodenrijs MO14-1
14:00 - Hoofdveld - Roy Jansen
Nog geen scheids. ingepland
Wedstrijdnummer
Spelen
Veld
Opmerking
KNHB
Digitaal
Stand in de poule
  Teams # Wedstrijden # Punten
Arbitrage
9-6

De Jack Querens bokaal โฃ2024: Cemil

Jack Querens heeft een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van HDS en de arbitrage op HDS hij was ook Bondsscheidsrechter en erelid van HDS. De Jack Querens prijs is een trofee die wordt toegekend aan een HDS-scheidsrechter die zich in het afgelopen jaar heeft laten zien op het veld en heeft bijgedragen aan het verbeteren van de arbitrage op HDS.
Cemil Beki is een erg enthousiaste s...

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
26-2

Bericht van de Scheidsrechtercommis


Het buitenseizoen gaat weer beginnen dus willen wij namens de scheidsrechterscommissie even de spelregels/ uitgangspunten voor het indelen / inzet van de scheidsrechters even opfrissen.  Net als het afgelopen seizoen is HDS gaan werken met een nieuwe werkwijze voor het indelen van jeugd scheidsrechters. Teams worden per speeldag ingedeeld, oftewel de teams O18 en O16 krijgen ...

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
19-10

Nieuwe data voor de scheidsrechters

Lijkt het je leuk om clubscheidsrechter te worden? Dan zijn er binnenkort weer voldoende kansen om je kaart te halen. Doe mee met de scheidsrechter spelregel toets en schrijf je in. De eerste mogelijkheid is al op 24 oktober!

De data zijn:

โ€ข Woensdag 15 november om 19:30 uur
โ€ข Maandag 4 december om 19:30 uur

De spelregeltoets wordt digitaal afgenomen ...

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
30-9

Week van de scheidsrechter 30/9 - 8

๐—”๐—น๐—น๐—ฒ ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐˜€๐—ฟ๐—ฒ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป๐—ธ๐˜!
We willen jullie bedanken, namens alle leden van ๐—›๐——๐—ฆ!
Voor jullie inzet voor alle spelers -van groot tot klein- en voor de sport. Jullie begeleiden ons in het spelen van een ๐˜€๐—ฝ๐—ผ๐—ฟ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ wedstrijd. En dat is waardevol. We waarderen jullie onmisbare bijdrage aan ons plezier en het sportieve spel op de velden van HDS!

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
18-9

Enthousiaste scheidsrechters gezoch


De scheidsrechterscommissie zorgt er elk weekend weer voor dat ieder team voorzien is van twee goede scheidsrechters om de wedstrijden op HDS sportief en respectvol te begeleiden. Zonder gekwalificeerde scheidsrechters kan er helaas geen wedstrijd gespeeld worden!
We hebben de hulp van ouders hierbij hard nodig om elk speelweekend alle wedstrijden door te laten gaan.
De...

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
20-8

Nieuwe manier van indelen van jeugd


De scheidsrechterscommissie heeft wat veranderingen doorgevoerd voor dit seizoen en hoe jeugdteams worden ingedeeld voor het fluiten van wedstrijden. Hierdoor help je met weinig moeite HDS heel erg zodat alle teams elk weekend scheidsrechters hebben.
Elk team krijgt een speciale "fluitdagโ€ toegewezen, waarop ze aan het einde van de speeldag hun eigen wedstrijden spelen. Tijd...

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
2-11

Nieuwe data voor de scheidsrechters


Binnenkort kun je weer meedoen met de scheidsrechtersexamens. Ben je nog niet aangemeld, mail dan snel naar [email protected]

Ouders en anderen die zich al hebben aangemeld krijgen automatisch bericht over deze data. Dit geldt ook voor spelende jeugdleden vanaf de B-lijn.
De data zijn dinsdag 1 november 19:00 donderdag 3 november 19:00 dins...

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
26-9

Enthousiaste scheidsrechters gezoch


De scheidsrechterscommissie zorgt er elk weekend weer voor dat ieder team voorzien is van twee goede scheidsrechters om de wedstrijden op HDS sportief en respectvol te begeleiden. Zonder gekwalificeerde scheidsrechters kan er helaas geen wedstrijd gespeeld worden!
We hebben de hulp van ouders hierbij hard nodig om elk speelweekend alle wedstrijden door te laten gaan.
De...

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
25-4

Scheidsrechters gefeliciteerd!

Van goede scheidsrechters krijgt HDS nooit genoeg. Ze zijn hard nodig om al onze (oefen)wedstrijden te fluiten. Het zijn de (ouders van) onze leden en vrijwilligers waar onze club het van moet hebben. Hoe meer scheidsrechters, des te makkelijker het werk van de arbitragecommissie. 

Daarom voor alle kersverse kaarthouders: gefeliciteerd! En heel veel dank van heel HDS. D...

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
11-3

Zo regelen wij de arbitrage

Bericht van de zaterdagindeling Scheidsrechterscommissie
Mooi dat er weer onderling gespeeld wordt. Ook met vriendschappelijke wedstrijden moet de arbitrage op orde zijn. Goed fluiten, goede wedstrijd. 
Wil je als coach zelf je scheidsrechters regelen? Dat werkt wel zo gemakkelijk. Heb je die scheidsrechters, geef dan even de wedstrijd en de namen door: [email protected] &nb...

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
16-10

HDS Scheidsrechters gefeliciteerd


Van goede scheidsrechters krijgt HDS nooit genoeg. Ze zijn hard nodig om al onze wedstrijden te fluiten. 
Het zijn de vrijwilligers waar onze club het van moet hebben. Hoe meer scheidsrechters, des te makkelijker het werk van de arbitragecommissie. Daarom voor alle kersverse kaarthouders: gefeliciteerd! 
En heel veel dank van heel HDS. De Ka...

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
9-3

Kijk wanneer je moet fluiten en kom


Je beurt om te fluiten staat inmiddels aangegeven op de site. In de week voorafgaand aan je arbitragecorvee ontvang je een mail met alle instructies en codes. Niets staat je meer in de weg om, net als alle andere HDS'ers, met plezier je plicht op Madestein te doen.
Wie niet komt opdagen laat de twee teams op het veld in de kou staan. Dan zet je héél HDS voor schu...

Arbitrage
9-3

Ingedeeld om te fluiten op 14 maart

HDS geeft alles voor jouw hockeyplezier. De velden zijn pico bello in orde, het clubhuis verwelkomt je en voor het begin van je wedstrijd staan de scheidsrechters voor je klaar. Heel veel vrijwilligers organiseren alles wat je hockeyhartje begeert!
En dan vraagt jouw club iets van je. Eén keer in de zoveel tijd een bardienst of een fluitbeurt. Je geeft een klein beetje terug aa...

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
26-2

CS+ OPLEIDING

Voor scheidsrechters met een clubscheidsrechterskaart (CS) die zich willen ontwikkelen, is er een speciaal opleidingsprogramma. Daarmee word je clubscheidsrechter-plus (CS+) en kan je wedstrijden van een hoger niveau fluiten.
Als CS+kun je ingezet worden bij wedstrijden van de eerstelijnselftallen die niet door bondsscheidsrechters worden gefloten. Ook kan het zijn dat je wordt aangewezen ...

Arbitrage
21-2

Scheidsrechterskaart ophalen vanaf

Voor de volgende geslaagden ligt de scheidsrechterskaart vanaf 7 maart klaar achter de bar op HDS.   Demi Kuiper Gilia Bravo Isabeau Joesoef Djamil Judith Jansen Kyo Schouw Maureen van Poel Roos-Marie van Bokhoven Sabine Tempelman Xander Lichtendahl  Ook eerdere geslaagden die hun kaart nog niet hebben opgehaald, wordt verzocht dit snel te...

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
1-11

Clubscheidsrechter examen

Het is weer tijd voor het jaarlijkse clubscheidsrechter examen! Clubscheidsrechter worden is mogelijk voor iedereen, want HDS heeft altijd scheidsrechters nodig voor de wedstrijden op alle niveaus op zaterdag en zondag.  
Het is natuurlijk ook een goede manier om de spelregels beter te leren kennen. 
Voor alle HDS-leden vanaf de B-leeftijd en hoger is het&nb...

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
28-8

30 augustus a.s. spelregeluurtje

Met de nieuwe competitie in aantocht heeft de KNHB weer een aantal spelregels aangepast. Om de scheidsrechters te steunen verzorgen Peter de Haan en Armand van Oostrom vrijdag 30 augustus van 19:30 - 20:30 een spelregeluurtje.
Naast de uitleg van de nieuwe regels is er volop ruimte om vragen te stellen en spelsituaties te bespreken.
...

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
17-10

14 NOVEMBER NIEUWE RONDE SCHEIDSREC

Bij de examens in september konden we helaas niet alle geรฏnteresseerden laten deelnemen. Vandaar dat wij een nieuwe ronde hebben georganiseerd, zodat nog meer mensen hun scheidsrechterskaart kunnen behalen. De examens vinden plaats op 14 november 2018. Eén ronde om 19:15 en één om 20:15.
Het maakt daarbij niet uit of je kind in de Jongste Jeugd speelt, in de Jeugd...

Arbitrage
3-9

UITLEG HOCKEY SPELREGELS!

Welke spelregels spelen een belangrijke rol in het spelletje? Waar moet je als scheidsrechter vooral op letten? En welke zijn de nieuwe spelregels?

A.s. woensdag 5 september van 19:30 - 20:00 uur doet de scheidsrechterscommissie een boekje open over de bestaande en nieuwe spelregels in het hockey. Er is ruimte voor vragen en je krijgt tips hoe je een wedstrijd voorbeeldig fl...

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
31-8

GEEN SCHEIDSEN, GEEN WEDSTRIJD!

Momenteel zit HDS zonder (zonder!) indeler van de zaterdag-arbitrage. Op dit moment kan er dus op zaterdag (en de eerste wedstrijdzaterdag 08/09 nadert met rasse schreden) NIET worden gespeeld. Géén scheidsrechters om te fluiten! Wie ... oh ... wie neemt de nobele taak op zich om de fluitisten voor de zaterdag in te delen op te roepen? Er is een programmaatje in de maak om de taak...

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
22-9

Scheidsrechters met "oortjes"

Communicatiemiddelen doen steeds vaker hun intrede in de hockeysport. Op de hoogste niveaus zijn de โ€˜oortjesโ€™ niet meer weg te denken. Maar ook voor de begeleiding van jeugdleden die hun eerste schreden op het scheidsrechterpad zetten, biedt het uitkomst. 
Ook HDS kan hier niet in achterblijven. 
Vanaf dit week...

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
27-10

10 & 11 november a.s.: internationa

Op 10 en 11 november organiseert de Internationale School in Den Haag op HDS een tweedaags hockeytoernooi. Elke dag 5 wedstrijden, gespeeld vanaf 09.00 tot plm. 16.00 uur.
Op onze velden verzorgt HDS ook de arbitrage. Wie een begin wil maken met zijn internationale carriรจre meldt zich aan via [email protected]
 
...

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
7-9

FLUITEN VOLGENS NIEUWE REGELS?

EFFE BIJSPIJKEREN MET ARMAND

Met het nieuwe seizoen zijn de spelregels iets gewijzigd. Armand van Oostrom geeft komende vrijdagavond 9 september tussen 19.30 en 20.30 uur uitleg over de toepassing van de nieuwe regels en beantwoordt je vragen. Dan ben je klaar voor het nieuwe seizoen en verlaat je fluitend het clubhuis. (Of je blijft omdat het veel te gezellig is en je de volgende...

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
18-2

Eerst 5 meter rollen, dan pas de ci

Spelregelwijziging!
Voor alle veiligheid en om blessures te voorkomen introduceert de Internationale Hockey Federatie (FIH) per direct een spelregelwijziging. De KNHB voert de wijziging in voor alle bondsgeorganiseerde wedstrijden op alle niveaus in de Nederlandse competitie. De nieuwe spelregel:

Een aanvallende vrije slag binnen het 23-metergebied
De bal ...

Nieuwsafbeelding
Arbitrage
3-2

Scheidsrechters gezocht!

Op vrijdag 15 april a.s. is HDS weer gastheer voor de KNHB Nationale Schoolhockey Competitie. Van HDS wordt verwacht dat zij voor deze dag een aantal scheidsrechters leveren. Inmiddels hebben zich al diverse scheidsrechters aangemeld maar wij komen er nog een paar tekort. Mocht je interesse hebben, meldt je dan aan bij Peter Hordijk, [email protected] . De dag begint om 09.00 uur en eindigt...

Nieuwsafbeelding