Wedstrijdschema


Mijn HDS

Statistieken

zaterdag 2 augustus 2014
Aantal leden (info) 1008
Nu online 13
Leden met @ 98,6%
SMS Bereik (teams) 68,7%

Vandaag jarig

Elin van Loosdrecht

Clubprestaties

overall greengeelred
week greengeelred

overall: % |week: %

Bubi R.A. Lentze, 8 april 1934 – 27 juli 2014

Bubi R.A. LentzeEen zeer gewaardeerd HDS-er is ons ontvallen. De heer R.A. Lentze, beter bekend als Bubi, was een toonaangevend verenigingslid. Een spelbepaler die het initiatief nam, de naam van HDS tot over onze grenzen bekend maakte en zich altijd een hartstochtelijk HDS-er toonde. Wij zullen hem missen.

Bubi Lentze werd op 8 april 1934 geboren in Batavia, de hoofdstad van het toenmalige Nederlands-Indië. Na de Tweede Wereldoorlog kwam hij naar Nederland om aan de HBS Beeklaan zijn diploma te behalen en een artsenstudie aan te vangen. HDS verwelkomde hem in 1951 als lid. Van Jongens A1 stapte hij al snel over naar Heren 1. Na de grote successen van dit team speelde hij tot hoge leeftijd door, van H2 tot en met de Veteranen L. 

Huisarts Lentze toonde zich het tegendeel van een consumptief lid. Als Hockey Voorzitter, Algemeen Commissaris, Materiaal Commissaris, lid van Strafcommissie, Kascommissie en Sooscommissie, voorzitter van de bridgeafdeling en als organisator van het Warming Up Toernooi voor veteranen (WUT) zette hij zich in voor de vereniging. Vergaderingen werden regelmatig bij hem thuis gehouden en de inzet van zijn overlegpartners werd dan beloond met rendang, lumpur, kroepoek en andere Indonesische lekkernijen. Volkomen verdiend mocht hij zich vanaf 1985 Erelid van HDS noemen.

De intense betrokkenheid van Bubi bij alles wat zich op en om HDS afspeelde, lokte soms heftige discussies uit. Met de statuten en het huishoudelijk reglement in de hand bewaakte hij de spelregels en de mores in de club en schudde hij de algemene ledenvergadering wakker. Bubi's bijdragen aan de ontwikkeling van een gezellig clubje op Groenendaal tot het huidige HDS op Madestein mogen nooit worden vergeten.

Een icoon van HDS is heengegaan. Laten we hem met de mooie verhalen in herinnering houden, want dat verdient hij.   

Het Bestuur van HDS.

Met dank aan Gerard Schippers, Louis van der Wal, Miel Biermann, Claus Italiaander, Imre van Santen en Christiaan Steenbergen.

R.A. ‘Bubi’ LentzeBubi,

Onze herinnering aan jou is onvergetelijk. Met jou hebben wij jaren lang en met veel plezier in de sooscommissie gezeten. Vele gezellige feestjes met het jaarlijkse kerstdiner als hoogtepunt organiseerden wij. Ook onze vergaderingen waren telkens weer een feestje. Jouw mobiele kratje goed gevuld met drank en nootjes. Altijd royaal!
Heel veel gezellige en sportieve uren brachten wij op de tennisbaan door, totdat jij door een val in een rolstoel belandde.
Ons contact en onze vriendschap werden er niet minder door.
[Lees meer...]

AANKONDIGING TEAMOUDER
In het seizoen 2013-2014 heeft de Jeugdcommissie geconstateerd dat de verbinding tussen de vereniging en de teams voor verbetering vatbaar is. Teveel communicatie verloopt via de coach van het team, terwijl de coach zich beter en meer bezig moet houden met de ontwikkeling van de spelers in het team.

Er is binnen het bestuur van HC HDS besloten om in de categorie E8 teams tot en met A teams per team een teamouder in het leven te roepen, deze teamouder houdt zich bezig met alle randzaken rondom het team en is de liaison tussen de vereniging en het team, dit specifiek voor alle niet hockey-technische zaken. Kortom de teamouder is het aanspreekpunt vanuit de vereniging richting het team en andersom.
[Lees meer...]
Nieuws en Mededelingen

De nieuwe Osaka stick van Sam Boelhouwer is uit zijn locker (keeper) gestolen.
Wij zijn hier erg van geschrokken. Vooral omdat je eruit van uit mag gaan dat een locker veilig is.
Dit is waarschijnlijk tijdens een scholentoernooi gebeurd.

Wie heeft iets gezien of weet er meer van?
HDS zoekt voor het komende seizoen 2014/2015 gemotiveerde trainers die zichzelf willen ontwikkelen en willen doorgroeien. Ben jij een gemotiveerde, enthousiaste en capabele trainer en wil jij graag door middel van een KNHB opleiding een nog betere hockey trainer en coach worden? Kan jij je vinden in de bovengenoemde capaciteiten?  Meld je dan
Voor de definitieve teamindelingen van de jeugd zie de bijlagen.
We proberen iedereen zo veel mogelijk recht te doen. We hopen dat we daar zo goed mogelijk in zijn geslaagd.

Bijlage : Indeling jongste jeugd.xlsx
De keepershelm van Joyce Sombroek is beschikbaar gesteld voor een keepster!
Joyce Litzouw, keepster HDS MB1, heeft dringend een nieuwe helm nodig en wat is nu mooier dan de helm van onze nationale trots op je hoofd!
ga naar onderstaande link en like het stukje! (misschien even terugzoeken)
deze week hebben 2 HDS leden zich geplaatst in het team voor Zuid Holland C:
Amy van den Bosch uit Meisjes D1
Robbie Netten uit Jongens D1
Lijncoördinatoren voor Jongste Jeugd (F lijn,  E6-tallenlijn en E8-tallenlijn) en een coördinator voor een nader vast te stellen lijn oudere junioren.

Functie lijncoördinator
AGENDA

vr 8 aug 19:00 - 20:30 Training Dames 1
zo 10 aug 14:45 - 17:00 Oefenwedstrijd Heren 1 - DSHC
do 14 aug 20:30 - 22:00 Oefenwedstrijd Heren 1 - Zoetermeer
vr 15 aug 08:00 - 23:00 Toernooi Dames 1 & Heren 1
do 21 aug 20:30 - 22:00 Oefenwedstrijd Heren 1 - Pollux
Hele agenda..

Verkaart GroepOckenburgh Free Kick